Het Praesidium

Maak kennis met de mensen achter jouw favoriete studentenvereniging!


Arne Van de Sande – Praeses/Quaestor

Hejkeees!

Wees bij deze welgekomen, allen die het wagen het praesidium van de Klassieke Kring anni 2022-2023 te ontdekken!

Mijn naam is Arne (hij/hem) en het komende academiejaar ben ik jullie Praeses van dienst. Na 4 jaar toewijding is de eer om deze prachtige kring te leiden eindelijk mij te beurt gevallen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om ieder van jullie een fijne tijd te bezorgen samen met de geweldige mensen die jullie hieronder – of op één van onze talrijke en superleuke activiteiten – kunnen leren kennen.

Naast mijn functie binnen de KK zit ik momenteel ook in mijn laatste Masterjaar Engels-Scandinavistiek – maar laten we daar vooral niet over uitweiden. Als jullie me niet vinden studerend in de Blandijn of op een KKnotsgekke activiteit, werk ik hoogstwaarschijnlijk in Pain Perdu (kom eens hallo zeggen!).

Natuurlijk is werken niet het enige wat ik doe. Jullie kunnen me ook vinden terwijl ik een boekje lees en een koffietje drink, of een aflevering van Hot D kijkend met een rood wijntje en wat zoute popcorn. Mijn handen maak ik ook graag vuil door wat in de tuin tussen de plantjes te wroeten hihi. Wil je nog meer te weten komen over mij, mijn allerdiepste geheimen misschien? Kom dan zeker eens dag zeggen!

Tot in den draai! xx


Jasmine Strynck – Vice/Scriba/Web

Hallo,

Ik ben Jasmine, jullie Vice van dienst, en ik begin dit academiejaar aan mijn Master in de Engelse Taal- en Letterkunde. Ooit begon ik mijn eerste jaar in de Taal- en letterkunde (Engels-Latijn) aan de Blandijn, en voor ik het wist was ik bij de KK beland. Ik ben er sindsdien blijven plakken en nu al 3 jaar een trouw praesidiumlid. Samen met de anderen van het praesidium doen we ook dit jaar weer ons uiterste best om voor jullie een fijne omgeving te creëren, waarin de strijd om je diploma te halen een pak aangenamer is.

Een van mijn favoriete bezigheden is werken voor de unief met een overpriced latte macchiato uit een  van de koffieplekjes rond de Blandijn erbij. Verder houd ik me bezig met het bijschaven van mijn Italiaans, heb ik onlangs mijn liefde voor lezen terug opgepikt en blijft de Klassieke Kring natuurlijk ook iets waar ik heel graag mijn tijd in steek. Aangezien ik deze zomer ook afscheid nam van mijn speelpleinwerking, ga ik de uitdaging aan om nieuwe hobby’s te zoeken, dus mocht je een aanrader hebben, hit me up!

Ik hoop jullie (ook dit jaar) allemaal te mogen ontvangen op onze leuke KK activiteitjes, of jullie tegen te komen in de Blandijn! Op goede dagen sta ik altijd open voor een leuke babbel en mocht je het nodig hebben ben ik voor iedereen graag bereikbaar.

Hopelijk tot snel dus! <3


Celine Raman – Bachelor

Hey iedereen!

Ik ben Celine en studeer Taal- en Letterkunde Latijn-Nederlands. Dit jaar start ik (normaal gezien) met mijn tweede Bachelor en oefen ik ook de functie Bachelor uit bij de KK. Dat wil zeggen dat ik altijd klaar sta om jullie te helpen. Dus als je een vraag hebt over je studies, leuke – en goedkope – resto’s, … : hit me up! 🙂

Als je mij leert kennen zul je al snel merken dat ik een zeer enthousiast en extravert persoon ben. Ik sta altijd open voor een babbeltje en je kunt mij gemakkelijk vinden op de Blandijn. Als ik je niet zou herkennen, don’t murder me want ik ben blind. xx

Buiten mijn studies hou ik mij graag bezig met mijn vrienden, filmavondjes, badmintonnen, fotografie, lezen en nog zoveel meer. In de vakanties ben ik vaak op kamp met Top Vakantie. Hier begeleid ik kinderen van 3 tot 18 jaar en amuseer ik me elk jaar rot.

PS: Top Vakantie is beter dan Kazou!!!

Ciao, en hopelijk tot in de gangen van de Blandijn! 


Emma Van Rode – Feest

Heyhey! Emma hier :)) 

Om jullie studententijd te voorzien van wat sfeer en gezelligheid mogen jullie op mij rekenen!

Er was eens… een bezoek aan een eetavond van de KK (echte aanrader trouwens)! Al snel voelde ik de goede vibes tussen de leden en voor ik het wist kreeg ik een lint met daarop de functie Feest! Verwacht dus maar de lekkerste cocktails, leukste feestjes en meest memorabele avonden! 

Waar vind je mij nog buiten de KK? Vanaf dit jaar neem ik afscheid van de FPPW en zal ik te vinden zijn op de Blandijn waar ik de master African Studies volg. Naast Gent spendeer ik mijn tijd in mijn hometown Zottegem, waar ik als student werk in La Mexicana restaurant (ook gekke aanrader!!) 

Nog een paar dingen die voor mij belangrijk zijn als Feest: genoeg me-time, grenzen (van kennen tot aangeven tot respecteren), maar vooral u goed amuseren met mensen die je graag ziet!! <3

Call me beep me if you wanna reach me x


Aube De Clerck – Cultuur

Dag iedereen!

Ik ben Aube en ik studeer taal- en letterkunde, Grieks-Latijn. Samen met Elise zal ik dit jaar de cultuuractiviteiten verzorgen.

Ik ben een echte cultuurvreter: film, theater, muziek, dans, opera, musea, lezingen, literaire evenementen… (ben ik nog iets vergeten?), niets is me te veel. Ik hou ook enorm van een goed boek dat me aan het denken zet en filosofeer graag over van alles en nog wat. Mijn brein gaat soms een beetje in overdrive vrees ik. 😉

Als je je afvraagt waarom je mij nog nooit hebt zien ronddwalen door de gangen van de Blandijn, ik ben momenteel op Erasmus in het Verenigd Koninkrijk (een echte aanrader!!!). Vanaf het tweede semester maak ik België terug onveilig. 🙂

Wat ik het liefst doe na een vermoeiende les? Een heerlijk dampende koffie gaan drinken met mijn koffiebuddy Aurélie, in een van de vele koffiehuizen die Gent rijk is. 

Verder ben ik zot van Gent en alles wat ermee te maken heeft, ik vind het dan ook zalig om uren te slenteren door de stad en nieuwe plekjes te ontdekken.

Nog een laatste weetje over mezelf: ja, mijn naam wordt met -au- geschreven, maar je spreekt het op z’n Frans uit (als in ‘oo’). Kwestie van misverstanden voor eens en altijd de wereld uit te helpen. 🙂

See ya!


Elise Marmad – Cultuur

Hallo!

Ik ben Elise en studeer Latijn-Nederlands (2de bachelor). Samen met Aube heb ik de eer om de KK te voorzien van de nodige portie cultuur. Samen een  voorstelling bijwonen, een tentoonstelling bezoeken of gezellig een filmpje kijken? Het kan allemaal!

Cultuur speelt bovendien een belangrijke rol in mijn dagelijkse leven. Zo is muziek is een grote passie van mij. Vanaf dit jaar zal ik mijn studie op de UGent dan ook combineren met een opleiding klassieke zang aan het conservatorium van Gent. Als je me tegenkomt, ben ik me dus waarschijnlijk aan het haasten in de gangen van de Blandijn om op tijd in de juiste les te geraken. Desalniettemin is er altijd ruimte voor een gezellig babbeltje. :))

Ik ben ervan overtuigd dat we er samen een fantastisch en KK-kunstzinnig academiejaar van zullen maken! Ik kijk er dan ook enorm naar uit om jullie allemaal te ontmoeten op een van onze activiteiten. ☺ 

Tot binnenkort! 


Nora Aggoune – Reis

Hey!

Ik ben Nora, verantwoordelijk voor de functie Reis. 🌍 In de vriendengroep sta ik ook wel bekend als de “eventplanner” want Gent heeft geen geheimen meer voor me. Ik ben hier dan ook geboren en getogen. De nieuwsgierigheid zelve, sta ik altijd te springen om nieuwe plekjes te leren kennen! Must haves van dé ideale reis zijn toch wel: een onvergetelijke locatie, mega lekker eten, toffe activiteiten en natuurlijk good company! Voor de eerstgenoemde zaken zorg ik, dat laatste is sowieso al in orde aangezien alle KK-leden stuk voor stuk schatjes zijn. 🥰

Van mij mag je veel spontaniteit, gezellige babbels en een hoop enthousiasme verwachten! In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk met kindjes, ben ik graag creatief bezig met vrienden, kook ik graag random Pinterest receptjes, ga ik al eens graag tweedehands shoppen… en ga zo maar even door.

Oh ja! Studeren moet natuurlijk ook nog. Als alles goed gaat ben ik nu het voorbereidingstraject van de Master Nieuwe Media en Maatschappij aan het volgen. Fingers crossed! 🙃 #statistiekboycotmijnleven
Tot in den draai! 😊


Aurélie Petit – Scriptor

Hoi iedereen! 🙂

Ik ben Aurélie en ik ben jullie Klassimaster/scriptor dit jaar. Dat betekent dat ik voor jullie een paar keer per jaar de Klassikaster maak. Voor zij die het nog niet kennen: dit is het vaste studentenboekje van de Kk. Hierin vinden jullie leuke artikels, spelletjes, memes en nog veel meer! Ik hoop in ieder geval dat ik telkens een leuke editie kan afleveren 🙂

Wanneer ik niet bezig ben met de Klassikaster vind ik het fijn om weg te gaan met vrienden, mijn animal crossing eiland te verwaarlozen en lekker in bed te liggen netflixen. 

Voor de rest begin ik dit jaar ook aan mijn 3de Bachelor Taal- en Letterkunde Grieks-Latijn, struggle ik elke keer met de koffiemachines op de Blandijn (pls fix dit Ugent) en ga ik Aube missen aangezien ze op Erasmus is 🙁 :(. Oh en ik ben nog op zoek naar leuke eettentjes in Gent, dus als jullie er hebben: stuur maar door! 

Doei, en ik hoop jullie allemaal snel te zien op de Blandijn!

Ps: Als er iemand een artikel wilt schrijven voor de Klassikaster, ga je gang!


Loran Geskens – Crea

Gegroet vrienden! 

Loran hier, de crea van dit jaar! Alle hancy fancy posters, banners en lidkaarten komen dus van bij mij!

Ik studeer International Business Management aan Artevelde. (Als je je ondertussen afvraagt hoe ik eigenlijk in godsnaam bij de KK kom, ‘t is een goei verhaal, ik vertel het je graag een keer!)

Voor eens een babbeltje mag je me altijd even bellen, want tijdens het eerste semester ben ik te vinden in Spanje! De meesten geloven dat ik hier ben voor mijn studie, maar stiekem ben ik hier alleen voor de tapas! Het tweede semester breng ik ergens anders op de wereld door voor mijn stage, maar we zien nog wel waar dat juist is. 

Tussendoor zwerf ik ook rond in Europa voor mijn vrijwillige functie als Events Manager bij JA Alumni Europe. 

Verder ben ik een meester in doen alsof ik weet waar ik mee bezig ben (dat geldt ook voor deze functie), uitstellen, keihard meezingen met Florence + The Machine, ABBA of Queen, de benen onder mijn lijf dansen op een concert en heel blij worden van alpacas en katten! 

Tot snel! x

Amparo Walter – Almus Pater

Jelina Gijsel – Alma Mater

Heyhoiii

Mijn naam is Jelina. Samen met mijn mede-chef Amparo, zorgen wij voor al het lekkere eten op de activiteiten. Ik studeer biomedische laboratoriumtechnologie. 

Mijn hobby’s zijn eten, slapen en zo heel af en toe lees ik eens een boek. Ik ben niet zo sportief lol, maar tegen alle sportievelingen, schrijf je gerust in bij onze superleuke sportactiviteiten georganiseerd door de fantastische Berthe!

Dit blokje tekst is te klein voor mijn levensverhaal, maar aan iedereen die geïnteresseerd is: Spreek mij gerust eens aan (ik bijt niet ;)). Ik sta zeker ook open voor een gezellig babbeltje en geef graag knuffels aan mensen die het nodig hebben of er gewoon eentje willen.

Hopelijk tot snel op een van onze activiteiten!

Iedereen is sowieso van harte welkom 🙂

Berthe Kalengayi – Sport

Dag liefste medeliefhebbers van de Klassieke Kring!

Ik ben Berthe, 19 jaar en vervul dit jaar de functie Sport voor de KK. Ik ben super excited om dit jaar nieuwe fellow classici te ontmoeten en op KK activiteiten te zien! Ik ben net begonnen aan mijn tweede jaar Taal- en Letterkunde Engels-Latijn, maar tussen alle teksten en boeken wil ik vooral veel tijd vrijmaken voor lots of sportactiviteiten.

Ik neem het begrip ‘sport’ op in de brede zin: ik weet namelijk dat niet iedereen zwetend 10 km per dag wilt lopen en dat is zeker okey! Ben je meer voor de mentale sporten of het sporten vanuit je zetel door enkel een controller vast te pakken? Ook daar zal ik voor zorgen! Voor wie wel zin heeft om kilometers af te leggen of één of andere sport te beoefenen, zal er ook veel te doen zijn.

Het liefst breng ik mijn tijd door met een spannend boek en een tas thee op mijn kot met duizend sfeerlichtjes, maar soms ben ik nergens liever als op één of ander sportterrein? Daarnaast leef ik me elk weekend uit op de Chiro, dus ik houd zeker ook van wat avontuur.

Je vindt me vrijwel elke dag aan de TraBla en in de Japanse Tuin, maar ook zeker in de koffiehoek. Spreek me gerust aan! Ik sta open voor alle mogelijke suggesties van sportactiviteiten, maar ook gewoon voor een gezellige babbel en nieuwe vriendjes!

Hopelijk tot binnenkort?