Het Praesidium

Maak kennis met de mensen achter jouw favoriete studentenvereniging!

Jasmine Strynck
Praeses/Quaestor

Salvete beste classici!

Mijn naam is Jasmine en ik ben oh-zo-gelukkig om er dit jaar, samen met ons lieftallige praesidium, een KK-tastisch jaar van te maken! In het tweede semester geef ik de fakkel door aan onze liefste Celine die het van daar van me zal overnemen, maar tot dan doe ik mijn uiterste best om jullie, lieve KK’ers, zo goed mogelijk door het studentenleven te begeleiden.

Geboren en getogen in het prachtige Kortrijk, zakte ik voor de studies enkele jaren geleden af naar Gent, een keuze waar ik sindsdien nooit spijt van heb gehad. Ik zit momenteel in mijn Master Engels en heb tijdens mijn Bachelor Engels en Latijn gestudeerd. Onlangs vond ik weer genot in het lezen van boeken. Verder houd ik me graag creatief bezig. Voor de rest ben ik altijd beschikbaar voor een grapje hier, een mopje daar en af en toe ook een goe klapke. Ik ben met veel plezier jullie aanspreekpunt voor vragen of problemen, of goed gezelschap voor avonturen van eender welke aard. Je kan me altijd bereiken met 1 druk op de knop (zie onder).

Tot snel!! <3

e-mail
Berthe Kalengayi
Vice

Hallo!

Mijn naam is Berthe. Na een jaar vol KK avonturen, heb ik besloten om me een extra jaar te engageren voor de kring. Daarom neem ik dit jaar de functies Vice en Scriba op. Wat houdt dat exact in? Wel, ik zal heel nauw samenwerken met onze twee lieve praesessen tijdens hun respectievelijk semester, ik zal ervoor zorgen dat alle administratie vlot loopt en ik zal gewoon een heel aanwezige figuur zijn binnen de Klassieke Kring komend jaar.

Hoewel ik ondertussen geen klassieke talen meer studeer en eerder mijn tijd besteed aan de Engelse en Duitse taal, kan iedereen nog steeds terecht bij mij voor wat dan ook. Gezellige babbeltjes, book recommendations, en studiehulp zijn zeker te vinden bij mij, hoewel ik je voor dat laatste misschien snel naar Falco, onze Bachelor, zal doorverwijzen.

Nog een paar feitjes over mij: ik lees enorm graag over vanalles, van taal tot geschiedenis; ik ben een grote muziekliefhebber; ik eet en proef heel graag nieuwe dingen en ik ben heel snel blij met een Aperol in een gezellig cafeetje na een lange dag. Interesse in één van die dingen? Dan ben je zeker welkom bij mij!

All things aside, hoop ik vooral dat ik de kring komend academiejaar weer iets kan bijbrengen, samen met de hulp van de rest van dit geweldig praesidium. Ik geloof er alvast in!

Hopelijk tot snel?

e-mail
Celine Raman
Scriba

Ciao iedereen!

Ik ben Celine en zit momenteel een semester in Rome op Erasmus. Terwijl ik hier zit het eerste semester, houdt onze superpraeses Jasmine daar alles draaiende! In het tweede semester zal ik met veel plezier haar rol overnemen.

Een beetje over mij: ik studeer Latijn-Nederlands, ik ben een fanatieke amateurkok, ik hou van lezen en ik ben een grote babbelaar! Ik hou van het drukke studentenleven, maar kan ook genieten van een filmavondje (in mijn Celinema ;))

Niet alleen word ik jullie praeses, maar ik hoop ook een steun en toeverlaat te zijn. Ik wil graag vrienden worden en sta altijd open voor een babbel! Die openheid zie je bij elk lid van de KK, dus hopelijk voelen jullie dat ook.

Ik kijk er al uit om jullie te leren kennen

Liefs, Celine

e-mail
Falco Beirens
Bachelor

Howdy vrienden

Ik ben Falco en studeer Taal- en Letterkunde Nederlands – Latijn. Dit jaar ben ik Bachelor van de KK. Dat betekent dat ik voor alle eerstejaars een aanspreekpunt ben. Aarzel dus zeker niet om mij aan te spreken als je vragen hebt over vakken, examens of lokalen die je niet vindt (want de Blandijn is echt een doolhof)!

Het leven aan de unief is gelukkig veel meer dan enkel studeren en colleges bijwonen. Als je zin hebt in een gezellige babbel of om goedkope en lekkere restaurants, knusse cafeetjes, bloemenwinkels, tweedehands boetiekjes of een concert van Camille of Pommelien te bezoeken, dan mag je me altijd een berichtje/rooksignaal/postduif sturen. Je zal me waarschijnlijk kunnen vinden in de cafetaria, waar ik vaak doe alsof ik studeer. 

Als ik daar toch niet zou zijn, dan kan je altijd een bezoekje brengen aan Speelplein Tweeper. Dat is de plaats waar ik me samen met de andere animatoren en kinderen elke zomer rot amuseer!! Mijn overige vrije tijd spendeer ik aan Pokémon kijken, spelen, lezen en nog veel meer dat ermee te maken heeft. Ben je dus een even grote geek als ik, kom me dan zeker opzoeken, zodat we samen urenlang kunnen kletsen over onze favoriete Pokémon (op dit moment zijn dat Goodra en Sylveon bij mij). 

Cheers en hopelijk tot snel op een van onze activiteiten!

E-mail
Jelina Gijsel
Alma Mater

Heyhoiii

Mijn naam is Jelina, de alma van dit jaar. Ik studeer biomedische laboratoriumtechnologie. Ik ben niet zo sportief.  Mijn hobby’s zijn eten, slapen en zo heel af en toe lees ik eens een boek.

Dit blokje tekst is te klein voor mijn levensverhaal, maar aan iedereen die geïnteresseerd is: Spreek mij gerust eens aan (ik bijt niet ;)). Ik sta zeker ook open voor een gezellig babbeltje en geef graag knuffels aan mensen die het nodig hebben of er gewoon eentje willen.

Hopelijk tot snel op een van onze activiteiten!

Ik kijk alsinds super uit om jullie te verrassen met het eten.

Iedereen is sowieso van harte welkom 🙂

E-mail
Sophie Gijsels
Cultuur

Hoiii iedereen 🙂

Mijn naam is Sophie en ik ben jullie cultuurtje voor dit jaar, dit houdt in dat ik zorg voor jullie filmavonden en museumbezoeken, maar je kan me op alle andere activiteiten ook vinden 🙂 Ik zit in mijn 2e jaar Taal-en Letterkunde Nederlands-Latijn en als ik geen taken voor Nederlandse taalkunde aan het maken ben, ben ik waarschijnlijk bezig mijn plantencollectie te verpotten 🙂 Verder besteed ik mijn tijd graag aan babbeltjes met mijn vrienden, wandelingen met mijn hond Rikki en gezellige filmavonden. Voor mijn lessen ben ik bijna altijd in de Blandijn te vinden, dus aarzel niet om me tegen te houden voor een babbeltje als ik er ronddwaal op zoek ben naar het juiste auditorium 😉

Ik kijk er enorm naar uit om jullie allemaal te zien op onze superleuKKe en KKoole aKKtiviteiten 🙂 !

Email