Het Praesidium

Maak kennis met de mensen achter jouw favoriete studentenvereniging!


Florian Debaene – Praeses

Gegroet beste lezer!

Of je nu liever surft op het internet, in ellenlange Latijnse bijzinnen of toch eerder rondom die akapatische perfecta: hier kan je het nieuwe praesidium bewonderen voor 2021-2022 van de leukste studentenkring te Gent, de Klassieke Kring!

Ik ben Florian, ben vandaag, 24/07, bij moment van schrijven – op mijn thesis na – bijna master-gediplomeerd in de tweetalige masteropleiding Latijn-Grieks, weet bijgevolg nog niet wat ik dit jaar zal studeren, maar wél dat dit jaar mij voor de tweede keer de eer te beurt is gevallen om de Klassieke Kring in al haar gratie te leiden. Mijn praesidium en ik zullen ook dit jaar ons uiterste best doen om ons mannetje te staan tegen alle mogelijke vormen van administratie en coronavarianten om de activiteiten die garant staan voor een bruisend studentenleven, waar ook jij zeker naar snakt, te organiseren. In alle veiligheid, geborgenheid en volle #preuteleute, uiteraard.

Je komt me tegen op de fiets, in de Blandijngangen op zoek naar water, met een boekje en een cappuccino in eender welk koffiebarretje in een straal van 2 km van de Blandijn, of rennend naar een afspraak waar ik net wel of net niet op tijd kom… Ik hou het leven graag spannend. Verder hou ik van alles wat klinkt als klassiek en talen, ben ik helemaal verzot op Italië (= het beloofde land), maar beschouw ik Gent als Gentenaar als de beloofde stad!

Welgekomen bij de praesidiumvoorstelling van de schoonste kring van Gent!


Maria Kamei – Vice

Hallo,

ik ben Maria en voor het tweede jaar op rij ben ik jullie vice van dienst. De leuke kortingen die jullie met de lidkaart kunnen scoren zijn mijn verantwoordelijkheid. Ook voorzie ik elk praesidiumlid van een mooi lint en zal ik voor een goede sfeer binnen het praesidium zorgen. Dat betekent onder andere dat ik het praesidiumweekend en een aantal praesidiumactiviteiten organiseer. Dit jaar is mijn laatste jaar van de educatieve master Grieks-Latijn. Hou je dus zeker niet in om allerlei vragen hierover te stellen. Tot dan zou ik zeggen 😉


Arne Van de Sande – Quaestor

Hej iedereen!

Mijn naam is Arne (hij/hem) en dit jaar neem ik de taak van quaestor op me binnen ons fantastische praesidium. In het kort wil dit zeggen dat ik me alles zal aantrekken wat betreft de financiën van de Klassieke Kring. Dit gaat dan van de kassa tellen tot winsten berekenen, maar er vooral voor zorgen dat onze geliefde kring niet financieel ten onder gaat (doe een schietgebedje pls).

Naast uitdokteren hoe Excel nu precies werkt (help me) zal je me ongetwijfeld nog andere dingen zien doen dit academiejaar. Zo werk ik als jobstudent bij Pain Perdu en bied ik me vrijwillig aan als kwelsubject van de UGent in hun richting Engels-Scandinavistiek.

Om al dat harde werk wat te verlichten doe ik graag aan uitstellen en fitness, dat eerste vooral zodat ik dat laatste niet hoef te doen. Daarnaast ga ik ook wel graag een koffie of een whisky’tje drinken met vrienden, lees ik graag al eens een boek van Alice Oseman en bewonder ik de kunst van Oliver Hibert. Als je wat moddervegen aan mijn gezicht ziet, ligt dat waarschijnlijk aan het feit dat ik last minute nog met mijn planten bezig was toen ik me 10 minuten na uur van afspraak klaarmaakte… Maar dat brengt ons waarschijnlijk te ver.

Als je nog meer info wil over mijn functie, of mij gewoon wat beter wil leren kennen, kan je me altijd vinden op onze KK-activiteiten of ergens in de buurt van de Blandijn! 🙂 Hej då!


Jasmine Strynck – Scriba

Hoi!

Ik ben Jasmine (zij/haar) en dit academiejaar zal ik hoofdzakelijk de secretaris van de Klassieke Kring spelen. Mijn werk bestaat vooral uit het opstellen van het jaarverslag, vergaderverslagen en shiftenlijsten. Mijn functie blijft dus een beetje achter de schermen, maar zelf ben ik gewoonlijk zeer aanwezig op sociale evenementen :p

Ik zit momenteel in mijn 3de bachelor Taal- en Letterkunde Latijn & Engels. Het eerste semester zal je me kunnen vinden in het prachtige Italië, maar vanaf februari kan je me weleens tegenkomen op de gangen van de Blandijn! Hopend op een academiejaar – tevens ons 90ste lustrumjaar – in normale omstandigheden, kijk ik er enorm naar uit om jullie allemaal weer te mogen ontvangen op onze gezellige en plezante KK activiteiten.

Hopelijk dus tot snel! Voor vragen en goeie babbels ben ik natuurlijk ook steeds bereikbaar! 🙂


Ischa Beernaert – Bachelor

Hey, ik ben Ischa!

Als bachelor sta ik in voor alle studiegerelateerde aangelegenheden binnen de KK. Vooral voor de eerstejaarsstudenten zal ik een aanspreek- en rustpunt proberen zijn komend academiejaar. Voor samenvattingen, studietips en acute studentikoze problemen kan natuurlijk iedereen bij me terecht.

Verder ben ik makkelijk aanspreekbaar en immer – uitgenomen op maandagochtend – goedgeluimd.

Hopelijk tot snel!


Zohreh Toulgouat – Feest

Fakka broeders,

Ik ben Zohreh! Ik zit momenteel in mijn tweede bachelor Taal- en Letterkunde Grieks en Latijn en dit jaar ben ik jullie feest. 

Maak je alvast klaar voor die lijpe fissa’s want ik maak van deze osso een domme partytent.

Mijn liefde voor plezante feestjes en uitgaan met de matties komt me als feest zeker van pas! Mij vind je dus gegarandeerd op elke party & cocktailavond van het komende academiejaar. Hopelijk jij ook!

kusjes,

Zohreh


Timothy Minjauw – Cultuur

Hallo,

Ik ben Timothy en dit jaar neem ik de functie van cultuur voor mijn rekening. Ik zal instaan voor allerlei cultuuractiviteiten zoals onder meer de filmavond en poëzie-avond.

Ik zit momenteel in mijn 1ste Master Kunstwetenschappen en zal het eerste semester van mijn laatste jaar in Utrecht doorbrengen! Mij kan je dus pas vanaf februari tegenkomen op onze geliefde Blandijn, maar je zal wel af en toe eens van me horen aangezien ik tot dan ook nog steeds in dienst zal staan van de Klassieke Kring.

Tot snel!


Astrid Vander Cruyssen – Reis/Choreeg

Dag eerwaarde KK’ertjes,

अलविदा Feestbeest-era, नमस्कार Reis&Choreeg 💫

Dit jaar bezorg ik jullie de broodnodige portie escapisme in de vorm van ons jaarlijks –  aan huis geschreven en geregisseerde – toneelstuk, én de intersemestriële reis waarvan de locatie voorlopig nog een semigoedbewaard geheim is. In ieder geval staat het volgende gegarandeerd op het menu: een vleugje natuur, een snuifje cultuur en een goede voorraad cocktails…En mocktails uiteraard, de enige peer pressure waaraan ik jullie komend jaar onderhevig ga stellen is om af te komen naar ons toneel en om je in te schrijven voor de one and only KK-reis. Omdat mijn persoonlijkheid een fenomeen is dat quasi-onbeschrijflijk is en je dan ook beter in levende lijve ervaart, aanschouw hier de bio van m’n Bumble-profiel: booknerd, filmlover, hobbyminimalist, douchefilosoof, beroepsuitsteller, koffie met veel melk graag 😊.

Et nunc, groeten vanuit Kreta, jullie Reis/Choreeg van dienst  💞 ✨


Quinten Goethals – Scriptor

Salve/Χαῖρε!

Als scriptor word ik dit jaar met de immense taak belast om het wereldvermaarde (en tegelijk beruchte!) tijdschrift Klassikaster samen te stellen. Op de weinige momenten waarop ik me niet bezighoud met diepgravende onderzoeksjournalistiek, wijd ik me aan mijn studies (2e bachelor Latijn-Grieks, voor de geïnteresseerden), zit ik op de trein (die ik de facto mijn tweede thuis zou mogen noemen) of probeer ik een boek te schrijven. Wie dixits, horoscopen, columns, gedichten of hexametrische epen (graag ter ere van imperator Quintus!) wil schrijven voor het Tijdschrift aller Tijdschriften of gewoon wil praten over alles wat met J.R.R. Tolkien te maken heeft, is altijd bij me welkom! Mijn lijfspreuk? Scripta manent!

Hopelijk tot op de Palatijn – euh, de Blandijn!

PS: Ik sta ook open voor andere gespreksonderwerpen 😉.


Hannelore Dalle – Crea

Koekoek iedereen!

Ik ben Hannelore (zij/haar), crea van dienst. Dit jaar verzorg ik voor jullie de banners en posters voor alle activiteiten, en natuurlijk ook de lidkaarten. Niet alleen voor het praesidium ben ik graag creatief bezig, ook in mijn vrije tijd neem ik regelmatig eens een potlood of penseel in de hand. Maken mij verder ook blij: lekker en uitgebreid koken, speelpleinwerking, een leuke babbel, mijn katten, de Klassieke Kring (uiteraard) en op avontuur gaan in één of ander natuurgebied op zoek naar Schotse hooglanders. Daarnaast kan ik ook helemaal opgaan in een goed boek, wat waarschijnlijk niet zo verbazend is voor een taal-en letterkundestudent (Latijn en Nederlands, voor de geïnteresseerden). Ik volg dit jaar de educatieve master, wat betekent dat ik op het moment dat je dit leest waarschijnlijk wenend over een of andere lesvoorbereiding gebogen zit (mopje, lesgeven zelf is best leuk).

Hopelijk kruisen we elkaar snel eens op de Blandijn!